Sporen zoeken onder de grond

Waren de Romeinen in de buurt van Delft? Was er ooit een kasteel? Hoe zag een huis eruit in de middeleeuwse stad? Had iedereen Delfts blauw aardewerk in huis? En wat aten de mensen? Hoeveel kloosters stonden in de stad? Waar speelden de kinderen mee? Wie woonde vroeger op de plek waar nu jouw huis staat?

Veel vragen… en onze archeologen hebben verrassend veel antwoorden. Het is hun vak en hun passie om in de bodem te zoeken naar sporen van het verleden. Ze zijn er goed in en weten er veel van af.

Open dag

Op zondag 19 juni is het open dag bij Archeologie Delft van 11.00 tot 17.00 uur. Archeologen laten zien wat ze vinden. En hoe ze dat onderzoeken. Scherven van aardewerk, roestige zwaarden, kanonskogels, potten & pannen, munten, glaswerk en natuurlijk botten van mensen en dieren. Onze archeologen vertellen graag het verhaal van Delft. Kom kijken. Je mag veel zelf doen! Voor kinderen van 0 tot 100 en ouder.

Wat heb jij gevonden?

Heb je zelf wel eens een scherf of een bot gevonden in de bodem? Neem het mee. Onze deskundigen kunnen je misschien vertellen wat het is en hoe oud het is.

Activiteiten

  • Plak scherven aan elkaar en repareer servies
  • Laat zien wat je hebt (vondsten laten beoordelen)
  • Determineer botten
  • Teken een opgravingsplaats
  • Doe een opgraving in het klein
  • Bekijk de expositie van bijzondere bodemvondsten

Zondag 19 juni van 11.00 tot 17.00 uur, gratis en vrije inloop.

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Adres: Kluizenaarsbocht 7 in Delft