Stages

Het is mogelijk bij Archeologie Delft stage te lopen. Het kan daarbij dan zowel gaan om een maatschappelijke stage voor het voortgezet onderwijs als een stage voor studenten van een HBO-opleiding of universiteit. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om stages op veldwerkprojecten, vondstverwerking of technische uitwerking van projecten.

Ben je op zoek naar een uitdagende en leuke stageplaats, stuur dan een email met je motivatie en interesse naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Vacatures

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt
De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

Delft zoekt een Archeoloog / Collectiecoördinator (32 uur)

 
Je werkplek

Je gaat aan de slag bij Archeologie Delft, een afdeling die wordt bemand door jonge, gedreven professionals, ondersteund door vrijwilligers. De afdeling, die nauw samenwerkt met Archief en Museum Prinsenhof, zal binnenkort fuseren met Monumentenzorg. De afdeling houdt zich bezig met beleid en de toetsing daarvan, met onderzoek, en met het beheer van de collectie en het bereiken van een geïnteresseerd publiek. Archeologie Delft werkt ook voor Westland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.
In deze nieuwe functie ga je, samen met de depotbeheerder, de archeologische collectie van de gemeente Delft beheren en ontsluiten. Je stuurt een groep vrijwilligers aan die je helpen bij beheer en ontsluiting, en het op orde brengen van de (digitale) documentatie. Je onderhoudt contacten met andere depots en blijft op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in je vak. Je publiceert basisrapportages van oude opgravingen in de collectie of collectie-brede, objectgerichte publicaties.

 

Je profiel

Je bent een afgestudeerd archeoloog in de richting Noordwest-Europa, liefst historische archeologie. Bij voorkeur gespecialiseerd in vondstmateriaal uit de Middeleeuwen en Nieuwe tijd. Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring in de Nederlandse Archeologie en bent bekend met database-systemen en de archeologische invulling daarvan.
Daarnaast ben je een initiatiefrijke organisator die weet wat plannen is. Je bent nauwkeurig, een vereiste voor wie werkt met depotgegevens en je kunt vrijwilligers coachen in hun werk.

 

Wat kun je van ons verwachten

  • Het salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4121,- per bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10), excl. 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering en 1,5% levensloopbijdrage;
  • Aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met vooruitzicht, bij goed en volledig functioneren, op vaste aanstelling;
  • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden (zelf werkweek indelen);
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
  • Mogelijkheden tot het aan- en verkopen van verlof;
  • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Meer informatie of direct solliciteren

Voor meer informatie neem je contact op met Steven Jongma (06-53986120), Teamleider Archeologie, Erfgoed Delft. Om te solliciteren kun je uiterlijk woensdag 13 september 2017 via deze link je motivatie en CV uploaden. Omdat we intern en extern tegelijk werven hebben interne kandidaten voorrang.

De eerste sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 19 september.

De tweede ronde selectiegesprekken is gepland op maandag 25 september.

Donderdag 28 september om  16:00  uur vind het arbeidsvoorwaardengesprek plaats.

 

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.